A férjem nem győzött repetázni, ez a zöldborsókrémleves tökéletes lett. Magamhoz hűen gyors és finom receptet állítottam össze. Ami elkészíthető egyrészt konzervből, fagyasztott vagy szezon esetén friss zöldborsóból is. Jöjjön hát az új kedvenc, a zöldborsókrémleves.

ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

  • 400 grammos zöldborsó konzerv (Én Globus bio zöldborsót szoktam használni, de bármilyen jó lehet, ha neked ízlik)
  • 2 szem krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín (Minél zsírosabb, annál jobb. Én Gran Cucina főzékrémet szoktam használni)
  • víz
  • só, bors
  • gyömbérpor (opcionális)

Zöldségkrémleves elkészítése:

  1. A krumplit és a hagymát megpucolom. A krumplit minél vékonyabb szeletekre vágom, így könnyen megfő.
  2. Előveszek egy lábast beleöntöm a zöldborsó konzervet, a hagymát és a krumplit.
  3. Az üres konzervdobozt 2-3-szor megtöltöm vízzel, amivel a lábas tartalmát növelem.
  4. Felforralom! Ha felforrt, visszaveszem a hőmérsékletet.
  5. zöldborsókrémleves
  6. 15 percig főzöm. A lényeg, hogy a krumpli főjön át.
  7. Leveszem a tűről és biztonságos helyen botmixerrel teljesen homogénné teszem. Igazából az sem baj, ha maradnak benne darabok, rusztikussá teszi a levest.
  8. Mehet bele a főzőtejszín, 2 kávékanál só, 1/2 kávéskanál bors, 1/2 kávéskanál gyömbér. De érdemes kóstolgatni, hogy neked milyen ízkombináció tetszik. Újra összeturmixolom.
  9. Ehetjük azonnal is, de minden levesnek jót tesz, ha minimum 10 percre békén hagyjuk.
  10. Szórj bele a zöldborsókrémlevesbe levesgyöngyöt vagy reszelj rá sajtot. Chedarral isteni!
zöldborsókrémleves

EGÉSZSÉGETEKRE!

Ha tetszett a receptem, kukkants rá a rakott karfiol receptemre is, amit pagoda karfiolból készítettem. Ha a húst kihagyod belőle, akkor már vega is, hiszen a Gran Cucina főzőkrémünk is vegetáriánus. Rakott karfiol receptem