A férjem nem győzött repetázni, ez a zöldborsókrémleves tökéletes lett. Magamhoz hűen gyors és finom receptet állítottam össze. Ami elkészíthető egyrészt konzervből, fagyasztott vagy szezon esetén friss zöldborsóból is. Jöjjön hát az új kedvenc, a zöldborsókrémleves.
ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)
- 400 grammos zöldborsó konzerv (Én Globus bio zöldborsót szoktam használni, de bármilyen jó lehet, ha neked ízlik)
- 2 szem krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín (Minél zsírosabb, annál jobb. Én Gran Cucina főzékrémet szoktam használni)
- víz
- só, bors
- gyömbérpor (opcionális)
Zöldségkrémleves elkészítése:
- A krumplit és a hagymát megpucolom. A krumplit minél vékonyabb szeletekre vágom, így könnyen megfő.
- Előveszek egy lábast beleöntöm a zöldborsó konzervet, a hagymát és a krumplit.
- Az üres konzervdobozt 2-3-szor megtöltöm vízzel, amivel a lábas tartalmát növelem.
- Felforralom! Ha felforrt, visszaveszem a hőmérsékletet.
- 15 percig főzöm. A lényeg, hogy a krumpli főjön át.
- Leveszem a tűről és biztonságos helyen botmixerrel teljesen homogénné teszem. Igazából az sem baj, ha maradnak benne darabok, rusztikussá teszi a levest.
- Mehet bele a főzőtejszín, 2 kávékanál só, 1/2 kávéskanál bors, 1/2 kávéskanál gyömbér. De érdemes kóstolgatni, hogy neked milyen ízkombináció tetszik. Újra összeturmixolom.
- Ehetjük azonnal is, de minden levesnek jót tesz, ha minimum 10 percre békén hagyjuk.
- Szórj bele a zöldborsókrémlevesbe levesgyöngyöt vagy reszelj rá sajtot. Chedarral isteni!
EGÉSZSÉGETEKRE!
Ha tetszett a receptem, kukkants rá a rakott karfiol receptemre is, amit pagoda karfiolból készítettem. Ha a húst kihagyod belőle, akkor már vega is, hiszen a Gran Cucina főzőkrémünk is vegetáriánus. Rakott karfiol receptem…
Legutóbbi hozzászólások