Ez a rakott kelbimbó recept gyors és egyszerűen elkészíthető. Sok hozzávalót sem igényel. Készítheted hússal és hús nélkül is. Többféle zöldséggel együtt is. De a kelbimbó elképesztően különleges ízek birtokában van, úgyhogy önmagában is tökéletes.
Rakott kelbimbó – hozzávalók:
- 0,5 kg kelbimbó
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- víz-víz-víz
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
- só, bors
Rakott kelbimbó elkészítése:
- A legelső, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses vagy alsó-felső sütés mindegy)!!!
- Egy nagyobb lábasba háromnegyedig öntök vizet szintén 2 kávéskanál sóval. Felforralom!
- Ha felforrt a víz, mehet bele az egy bögre rizs. Kicsit átkeverem. Visszább veszem a hőmérsékletet közepesre.
- A RIZS FŐZÉSI IDEJE: 12 PERC!!! Leszűröm és kész is!
- A hagymát megpucolom és felszeletelem.
- A kelbimbót megtisztítom és négybe felvágom.
- Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát megpirítom.
- Majd a kelbimbót is megpirítom a hagymán.
- Egy kis vizet aláöntök és párolom egy kicsit .
- Sózom, borsozom a kelbimbót, esetleg megszórhatom korianderrel és szerecsendióval is.
- Addig párolom, míg egészen megpuhul.
- Előveszek egy tepsit, 1-2 evőkanál olajjal kikenem az alját. Szétterítem rajta a rizst, majd mehet rá a kelbimbó is.
- A tejfölt megsózom és borsozom, ha szeretném egy pici pirospaprikával meg is színezhetem.
- Megkenem vele a rakott kelbimbó tetejét úgy, hogy mindenhova jusson.
Rakott kelbimbó sütése:
- Mehet a sütőbe 10-15 percre. Akkor jó, ha egy picit megpirult! Nekem 10 perc elég volt hozzá.
- KÉSZ IS VAN A RAKOTT KELBIMBÓ!
EGÉSZSÉGETEKRE!
Legutóbbi hozzászólások