Ez a rakott kelbimbó recept gyors és egyszerűen elkészíthető. Sok hozzávalót sem igényel. Készítheted hússal és hús nélkül is. Többféle zöldséggel együtt is. De a kelbimbó elképesztően különleges ízek birtokában van, úgyhogy önmagában is tökéletes.

Rakott kelbimbó – hozzávalók:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • víz-víz-víz
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • só, bors

Rakott kelbimbó elkészítése:

  1. A legelső, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses vagy alsó-felső sütés mindegy)!!!
  2. Egy nagyobb lábasba háromnegyedig öntök vizet szintén 2 kávéskanál sóval. Felforralom!
  3. Ha felforrt a víz, mehet bele az egy bögre rizs. Kicsit átkeverem. Visszább veszem a hőmérsékletet közepesre.
  4. A RIZS FŐZÉSI IDEJE: 12 PERC!!! Leszűröm és kész is!
rakott kelbimbó
  1. A hagymát megpucolom és felszeletelem.
  2. A kelbimbót megtisztítom és négybe felvágom.
  3. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát megpirítom.
  4. Majd a kelbimbót is megpirítom a hagymán.
  5. Egy kis vizet aláöntök és párolom egy kicsit .
  6. Sózom, borsozom a kelbimbót, esetleg megszórhatom korianderrel és szerecsendióval is.
  7. Addig párolom, míg egészen megpuhul.
  8. Előveszek egy tepsit, 1-2 evőkanál olajjal kikenem az alját. Szétterítem rajta a rizst, majd mehet rá a kelbimbó is. 
rakott kelbimbó (2)
  1. A tejfölt megsózom és borsozom, ha szeretném egy pici pirospaprikával meg is színezhetem.
  2. Megkenem vele a rakott kelbimbó tetejét úgy, hogy mindenhova jusson.

Rakott kelbimbó sütése:

  1. Mehet a sütőbe 10-15 percre. Akkor jó, ha egy picit megpirult! Nekem 10 perc elég volt hozzá.
  2. KÉSZ IS VAN A RAKOTT KELBIMBÓ!

EGÉSZSÉGETEKRE!

Ha tetszett a rakott kelbimbó receptem, akkor nézz hozzá finom krémlevest is: