Home30 perces ételek Rakott karfiol – különleges Pagoda karfiolból!

Rakott karfiol – különleges Pagoda karfiolból!

Comments : 3 Posted in : 30 perces ételek, Egytálételek gyorsan, Ételek csirkemellel, Ételek hússal, Ételek rizzsel, Gyors ebéd, Gyors vacsora, Rizs on by : agnesnagy Címkék: , , , ,

Nemrég felfedeztem magamnak a Pagoda karfiolt, ezt a csodálatos remekművet. Gondoltam csinálhatnék belőle egy finom rakott karfiolt. Amint lehetőségem volt rá, meg is vettem (nem is volt drága!). Annyira gyönyörű, hogy napokig csak a konyhám dísze volt! De aztán eljött a nap, a pagoda karfiol utolsó napja…

RAKOTT KARFIOL – PAGODA KARFIOLBÓL

HOZZÁVALÓK: (3-4 személy)

  • 1 db pagoda karfiol / vagy hagyományos karfiol
  • 1 bögre rizs
  • víz-víz-víz
  • 300 g csirkemell (de lehet több is)
  • 200 g mascarpone vagy 2 dl tejföl
  • 1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma (opcionális)
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • 1 dl tej
  • só, bors, pirospaprika



Rakott karfiol elkészítése:

    1.  A legelső, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses vagy alsó-felső sütés mindegy)!!!
    2. Egy nagyobb lábasba vizet öntök félig 2 kávéskanál sóval. Felforralom! Ebbe kerül a pagoda karfiol.
    3. Egy másik nagyobb lábasba háromnegyedig öntök vizet szintén 2 kávéskanál sóval. Felforralom! Ebbe kerül a rizs.
    4. A pagoda karfiolt rózsákra szedem és megmosom. Hagymát megpucolom és szeletekre vágom.
    5. Ha felforrt a víz mindkét lábasban, akkor az egyikbe mehetnek a pagoda karfiol. A másikba mehet az 1 bögre rizs. MINDKETTŐNEK 10-12 PERC FŐZÉSI IDŐ KELL!!!
    6. rakott karfiol pagoda karfiolból (2)



    1. A csirkemellet megmosom és kisebb szeletekre, csíkokra vágom ízlés szerint.
    2. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat és a csirkemell csíkokat megpirítom. Ha kellően átsültek, amihez nem kell sok idő, akkor 2 kávéskanál sóval, borssal és 1 evőkanál pirospaprikával ízesítem. Tovább pirítom a fűszerekben!
    3. rakott karfiol pagoda karfiolból (4)



    1. Ha megfőtt a rizs, akkor leszűröm. (Nekem mindig 12 percig kell főznöm a rizst!)
    2. A pagoda karfiolról is leöntöm a vizet.
    3. Előveszek egy tepsit, 1-2 evőkanál olajjal kikenem az alját. Szétterítem rajta a rizst, majd mehet rá a pagoda karfiol is. Valamint a lilahagymát is ízlésesen elhelyezem rajta.
    4. rakott karfiol pagoda karfiolból (5)
    5. Egy picit átsózom a karfiolt 1-2 kávéskanál szóval és egy kis borssal is meg lehet szórni.
    6. Mehet rá a pirított csirke is!
    7. rakott karfiol pagoda karfiolból (6)



  1. Elkészítem a mascarponés/tejfölös krémet:  mascarponét/tejfölt kikeverem egy kis tálban a tejjel, hogy lazább legyen. 2 kávéskanál sót teszek bele, egy kis borsot. Ha van otthon bármilyen zöldfűszer, csak jót tehet neki.
  2. rakott karfiol pagoda karfiolból (7)
  3. Megkenem a tetejét a rakott karfiolnak, csak úgy lazán! Nem baj, ha nem jut mindenhova.
  4. Mehet a sütőbe 10-15 percre. Akkor jó, ha egy picit megpirult! Nekem 10 perc elég volt hozzá.
  5. KÉSZ IS VAN A RAKOTT KARFIOL PAGODA KARIOLBÓL!
  6. rakott karfiol pagoda karfiolból (8)

EGÉSZSÉGETEKRE!

Ha tetszett ez a receptem, csináld meg hozzá 20 perc alatt a bablevest is! Bableves receptem…



3hozzászólás

3 thoughts

  • agnesnagy
    november 28, 2018 at 8:53 du.

    Isteni volt!

    • december 4, 2018 at 9:24 du.

      Megkostolnam en is

      • agnesnagy
        december 6, 2018 at 12:35 du.

        Karácsonykor talán… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..