Home20 perces ételek Párolt kelbimbó

Párolt kelbimbó

Posted in : 20 perces ételek, Köretek, Zöldségek on by : agnesnagy Címkék: , , ,

A párolt kelbimbó tökéletes köret lehet egy finom sült hús mellé. A kelbimbó párolása nagyon egyszerű és gyorsan megvan. Íme:

Párolt kelbimbó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó olaj
  • só, bors

Párolt kelbimbó elkészítése:

  1. A hagymát megpucolom, megfelezem és hosszú csíkokra vágom.
  2. A kelbimbót megtisztítom és negyedelem.
rakott kelbimbó
  1. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat és megpirítom a hagymát.
párolt kelbimbó
  1. Beleöntöm a kelbimbót is és egy kicsit átforgatom a hagymával, majd pirítom.
  2. Ezután fél deci vizet öntök alá és hagyom maximum 10 percet párolódni fedő alatt.
  3. Sózom és borsozom. Ha szereted, akkor mehet rá koriander és szerecsendió is.
  4. Kész is van! Mehet a hús mellé.
párolt kelbimbó

Egészségetekre!

Ha tetszett a párolt kelbimbó receptem, nézd meg, hogyan csinálhatsz belőle rakott kelbimbót:

Rakott kelbimbó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..