Home30 perces ételek Palacsinta tészta alaprecept – egy kis furfanggal

Palacsinta tészta alaprecept – egy kis furfanggal

Posted in : 30 perces ételek, Desszertek, Gyors ebéd, Gyors reggeli, Gyors vacsora, Palacsinta receptek, Sütemények, Torta receptek on by : agnesnagy Címkék: , , , , ,

A palacsintát mindenki szereti, sőt meglehetősen nagy hagyománya van nálunk. Palacsintával mindenkit le lehet venni a lábáról, legyen szó gyerekről vagy szerelmünkről, anyósunkról… Könnyű elkészíteni, nem kell hozzá nagy tudomány, mégis lehetünk akár nagyon kreatívak is.

Palacsinta – egy kis furfanggal

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl tej
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj (napraforgó)

Palacsinta tészta elkészítése:

Egy nagyobb keverőtálba öntsd bele a tejet, majd a tojásokat, a lisztet és végezetül az olajat.

  1. Én robotgéppel szoktam összekeverni, mert gyors és szerintem ugyanolyan jó, mint kézzel.
  2. Egy serpenyőt felforrósítok egy evőkanál olajjal. Ne legyen magas a hőfok! Közepes legyen a láng vagy a fokozat.
  3. Egy merőkanálba 3/4-ig merek a palacsinta tésztából, majd szép lassan beleöntöm a serpenyő közepére. A serpenyőt körkörös csuklómozdulatokkal forgatom, így irányítom a palacsinta tésztát, hogy teljesen korong alakja legyen.
  4. DE! Itt jön egy kis furfang. Ha van gyereked vagy unod már a korong alakú palacsintát, akkor a serpenyőd három oldalára folyassz a tésztából a merőkanál segítségével és igazi geometrikus kis “szörnyeket” kapsz. Sokkal gyorsabban megsülnek így! 🙂
palacsinta
Palacsinta sütése
  1. Ha szépen megsült a palacsinta egyik oldala, megfordítjuk és jöhet a másik oldal is.
  2. Ha ezzel is megvagyunk, repülhetnek a tányérba. És így tovább és így tovább, míg el nem fogy az összes palacsinta tészta.
palacsinta
A kész palacsinta baracklekvárral

Néhány ötlet, hogy mit csinálhatsz a palacsintáidból:

  • Palacsinta tortát is készíthetsz, úgy hogy, egymásra teszed őket, de minden lapot megkensz mondjuk baracklekvárral
  • Tovább fokozhatod az élményt úgy, hogy a rétegek közé vaníliapudingot teszel, amibe magozott meggyet keversz (szezonon kívül fagyasztott meggy kiolvasztva), tetejére tejszínhab korona. Tuti elvarázsolsz mindenkit!!!
  • A csokikedvelőknek akár csokipudingos palacsintatortát is csinálhatsz, ha a rétegek közé csokipudingot raksz, amibe esetleg darált diót is keverhetsz.
  • Ha szereted a mascarponet, akkor készíthetsz mascarponekrémet is úgy, hogy 1-2 dl habtejszínt felversz és belekevered a mascarponet. Ebbe a krémbe érdemes mondjuk sárgabarack befőttet is tenni (kockázd fel a barackot). Ez is isteni palacsinta torta lehet.

Láttad már a Csokitorta receptemet? Ott is találsz furfangot. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..