Home30 perces ételek Vajas-olívás Pagoda karfiol köret

Vajas-olívás Pagoda karfiol köret

Posted in : 30 perces ételek, Ételek hús nélkül, Köretek on by : agnesnagy Címkék: , , ,

Ebből a zöldségcsodából egy ígéretes finomságot készítettem a minap. Következzék a vajas-olívás pagoda karfiol köret, melyhez csirkemellet és sütőtököt pirítottam.

pagoda karfiol köret

Hozzávalók (4 személy):

  • 1/2 pagoda karfiol (ha kisebb, akkor 1 egész)
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • reszelt parmezán (nem szükséges)

Pagoda karfiol köret elkészítése:

  1. A pagoda karfiol előkészítése:

    Szedd rózsáira a pagoda karfiolt, majd mosd meg alaposan. 

  2. Főzzük elő!

    Tegyél fel főni egy nagyobb lábasban vizet, melybe teszel 2 teáskanál sót. Ha felforrt, tedd bele pagoda karfiol rózsákat és főzd 10 percig.
    Majd óvatosan szedd ki a vízből őket!

  3. Serpenyőben pirítsd meg!

    Végy elő serpenyőt, melyben felhevíted a vajat és az olívaolajat. Tedd bele a pagoda karfiol rózsákat és pirítsd meg őket! 

  4. Jöhetnek az ízek!

    Sóval és borssal mindenképp mindenképp hintsd meg még a serpenyőben. Forgasd át utoljára, majd egy tálba öntsd bele. Ha szereted és van is otthon, akkor reszelt parmezánnal szórd meg, de másfajta sajttal is jó páros a pagoda karfiol!

  5. Jó étvágyat!

pagoda karfiol köret

Nemrég elkészítettem szintén ebből a finomságból egy mennyei rakott pagoda karfiolt. Katt a linkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..