HomeEgyéb Kávékülönlegességek fűszerekkel

Kávékülönlegességek fűszerekkel

Posted in : Egyéb on by : agnesnagy

A kávé önmagában is egy csoda, ha megfűszerezzük, olyan új kávékülönlegességet kaphatunk, ami képes teljesen a hatalmába keríteni minket. Ha pontosan eltalálod az ízlésednek megfelelő kombinációt, garantálom, hogy teljesen függő leszel. Íme néhány inspiráció:

Kávékülönlegességek, melyek megfűszerezik az életedet

Eszközök a kávékülönlegességek készítéséhez:

  • kávégép (a cappucino elkészítéséhez gőzkar)
  • csőrös fém kancsó (de jó egy magasabb falú bögre is, ebből viszont nehezebb önteni a tejet)
  • espresso és cappucino csésze

1. Kávékülönlegesség: Chilis-csokis espresso

kávékülönlegességek chili-csoki

Hozzávalók:

Chilis-csokis espresso elkészítése:

  1. Ha megteheted, frissen őrölj le 7 gramm kávét (pl.: MackCofee Kolumbia Supremo SHG).
  2. A kávéőrleménybe keverj bele egy késhegynyi chili port, annyira ne sajnáld. Ez a kávé a bátraknak szól!
  3. Vedd elő a kedvenc kávéscsészédet, helyezz bele egy kocka étcsokoládét.
  4. Főzd rá a csokira az espressot!

Készen is van az első kávékülönlegességünk, a Chilis-csokis espresso. Természetesen ki kell tapasztalni a chili hatásfokát.

TIPP: tejhabkoronával egy kicsit megbonthatod az egyensúlyt.

2. Kávékülönlegesség: Fahéjas-narancsos cappuccino

kávékülönlegességek fahéj-narancs

Hozzávalók:

Fahéjas-narancsos cappuccino elkészítése:

  1. Ha megteheted, frissen őrölj le 7 gramm kávét (pl.: MackCoffee Bányai László – Juyszi Mill farm – Costa Rica )
  2. Vágj egy gerezd narancsot (előzőleg mosd meg), nyerj ki belőle egy kávéskanál narancslevet, lehetőleg rostok nélkül.
  3. Öntsd a narancslevet egy cappuccinos csészébe.
  4. Reszelj bele a narancs héjából is egy keveset, ha szereted. Fantasztikus illatok szabadulnak fel ebben a pillanatban.
  5. Főzd a narancsos egyvelegre az espressot.
  6. HIDEG!!! tejbe keverj bele fél kávéskanál fahéjat. Majd gőzöld fel!
  7. Figyelj a tej viselkedésére, ne legyenek buborékok! 60-65 fokosnak kell lennie. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy ne legyen tűzforró az edény, a tenyereddel azért még meg tudd fogni.
  8. Tejhab is képződni fog, ha jól csináltad.
  9. Kávé a csészében. Fogd meg a csészét és egy picit döntsd meg. Ezután öntsd bele szép lassan a fahéjas tejet egyenesen a kávé közepébe.

Elkészült az újabb kávékülönlegességed. Remélem ízleni fog?! Ha kérdésed van, tedd fel bátran a cikk alatt!

Egészségetekre!

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
Photo by Thomas Evans on Unsplash
Photo by Heather Barnes on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..