Home20 perces ételek Hagymaleves franciásan…

Hagymaleves franciásan…

Posted in : 20 perces ételek, Ételek hús nélkül, Gyors ebéd, Gyors vacsora, Krémlevesek, Levesek, Zöldségek on by : agnesnagy Címkék: , , , ,

Szerintem a hagymalevesnél nincs egyszerűbb leves. Gyors, egészséges és finom. Ha turmixoljuk a végén, egészen új élmények birtokába kerülünk. De először kezdjük el a francia hagymaleves készítését.

Hagymaleves franciásan

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 1-2 db leveskocka (zöldség vagy csirke a legjobb)
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál olaj
  • opcionális: szerecsendió, fehérbors, liszt

Hagymaleves elkészítése:

  1. .A hagymákat megpucolom és apró darabokra vágom.
  2. Előveszek egy lábast, megpirítom a vöröshagymát (és a lisztet, ha szeretném egy kicsit sűríteni).
  3. Felöntöm 1 liter vízzel.
  4. Felforralom!
  5. Amikor felforrt beleteszem a leveskockákat. Először egyet, majd ízlés szerint jöhet a másik is, de óvatosan. Hiszen túlzásba lehet esni, mivel később jön ki az íze.
  6. Főzöm, de nem forralom, még további 10-15 percet. Pótolom a vizet, ha elforrt.
  7. Ha szeretném, ízesíthetem még szerecsendióval és fehérborssal is.
  8. Ha picit szeretném turmixolni, akkor most megtehetem. Biztonságos helyen, botmixer segítségével.

EGÉSZSÉGETEKRE!

Hagymaleveshez levesbetétek:

  • sajt (chedar, brie, camambert)
  • pirítós, kruton
  • kenyér sajttal pirítva

Ha tetszett a hagymaleves receptem, nézd meg a következőket is:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..