Gyors, csodás és fantasztikusan finom cukkinis tésztával készültem nektek, melyet egy kis szalonnával spékeltem meg. Íme a recept:
Cukkinis tészta szalonnával
Hozzávalók: (4-5 főre)
- 0,5 kg tészta (Én taglietellét használtam ehhez a recepthez. A fél kiló tészta alapvetően sok, de én vacsira is tervezek.)
- 1 db cukkini
- császárszalonna, egy ujjnyi vastag hosszú szelet
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl 20 %-os főzőtejszín, főzőkrém vagy egy-két merőkanál a tészta főzőlevéből. Ha 10 %-os főzőtejszínt használsz, akkor több kell belőle.
- olívaolaj vagy napraforgó olaj
- só, fehérbors és szerecsendió (ha csak só van otthon, akkor az is elég)
- vízzel hígítottam
Cukkinis tészta szalonnával – elkészítése:
- Vegyél elő egy lehetőleg magasabb lábast, önts bele a háromnegyedéig vizet. Tegyél bele 2 kávéskanál sót és forrald fel!
- Kockázd fel a hagymát, a szalonnát és a cukkinit.
- Olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd öntsd bele a hagymát, a szalonnát és a cukkinit. Pirítsd meg őket, a hagymást üvegesre. Ha a cukkinit keményebbre hagyod, akkor frissebb érzést kelt.
- Ha felforrt a tészta vize, vedd vissza takarékra a tüzet vagy 3-asra az elektromos főzőlapot. Tedd bele a tésztát és főzd a zacskón található ideig! TARTSD BE! Közben keverd át néhányszor.
- A cukkinis egyvelegre öntsd rá a főzőtejszínt és egy kis tészta főzőlevet. Ha nincs főzőtejszíned, elég a főzőlé is.
- Kicsit forrald össze az összetevőket és ízesítsd sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízlésed szerint.
- Ha a tészta kész, szűrd le és azonnal öntsd is rá a cukkinis szószra. Ha véletlenül több tésztát főztél, akkor tedd félre a maradékot. Sajtos-tejfölös tésztának kiváló étek! 🙂
- Jól keverd össze és már fogyaszthatod is! Mellé száraz fehérbor vagy rosé dukál!
Legutóbbi hozzászólások