Egy habkönnyű és lágy csokitorta recept. Kiváló alapja lehet egy egyszerű születésnapi tortának, de akár a legbonyolultabb kreálmányoknak is tökéletes. Én a 10 éves fiamnak és kis barátainak készítettem el nemrég egy kis csavarral, megnyalták a 10 ujjukat.



CSOKITORTA RECEPT

HOZZÁVALÓK:

  • 250 ml Mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín (édes)
  • 200 g étcsoki (én Tibi csokit használtam)
  • Piskóta recept

Csokitorta elkészítése:

    1. Készítsd el a piskótát, akár az általam javasolt Piskóta recept alapján! Katt a linkre…
    2. Vízfürdőt készítek a csokoládé felolvasztásához. Egy kisebb lábasba két ujjnyi vizet engedek és felforralom. Közben ráteszek egy másik edényt, amibe beletöröm az étcsokit. Egy kis habtejszínt is öntök mellé, hogy folyékony és szép fényes legyen. Ha felolvadt a csoki, akkor félreteszem hűlni.
    3. A tejszínt felverem robotgéppel, majd belekeverem a mascarponet is, ugyanúgy a robotgéppel.
    4. csokitorta



  1. Majd a langyos csokit is szépen belekeverem.
  2. Vágd ketté a már kihűlt piskótát!
  3. Kend szét rajta a csokikrém kevesebb, mint felét. Maradjon több a tetejére és a csokitorta oldalára. Ehhez én szilikonos lapátot szoktam használni, de egyéb csodaszuper eszközök léteznek már.
  4. A csokitorta tetején és az oldalán is szépen kend el a csokikrémet, hogy teljesen és majdnem egyenletesen befedje.
  5. csokitorta
  6. A tetejére gusztusosan helyezd el a KINDER TOJÁS szeleteket és az M&M’s csokidarabokat.
  7. Mehet be a hűtőbe, de akár azonnal is fogyasztható ez a mennyei és igazán különleges csokitorta.

KÉSZ IS!!! EGÉSZSÉGETEKRE!!!