Bableves gyorsan, finoman

Elképesztően gyors és ízletes bableves, amiért én teljesen odáig meg vissza vagyok!



Hozzávalók: (2 személy)

  • 1 db vörösbab konzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgó olaj vagy olívaolaj
  • kis darab császárszalonna vagy bacon, sonka (opcionális)
  • 0,5 dl paradicsompüré (opcionális) vagy 1 evőkanál piros paprika
  • 1-2 db krumpli
  • só, bors, őrölt kömény (opcionális)

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc

Bableves elkészítés:

  1.  Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd az apróra szeletelt hagymát, illetve a feldarabolt szalonnát  megpirítjuk benne.

bableves



2. Amikor a hagyma üveges, a szalonna pedig kicsit megpirult, beleöntjük a konzerv vörösbabot és a megpucolt és vékonyra felszeletelt krumplit. Én ezután a konzervet még háromszor megtöltöm vízzel, amit a babra azon nyomban rá is öntök.

bableves

3. Ha felforrt a bableves és szeretném, hogy még pirosabb legyen, akkor beleönthetem a paradicsompürét vagy az őrölt pirospaprikát belefőzöm. De el is hagyható, mivel a babkonzerv is kellően piros.

4. Kb. 10 percet főzöm a bablevest, majd a végén sóval, borssal és őrölt köménnyel (ha van otthon) fűszerezem és természetesen kóstolgatom, hogy finom legyen.

bableves

KÉSZ IS VAN A BABLEVES!!! EGÉSZSÉGETEKRE! 🙂