Bableves gyorsan, finoman
Elképesztően gyors és ízletes bableves, amiért én teljesen odáig meg vissza vagyok!
Hozzávalók: (2 személy)
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál napraforgó olaj vagy olívaolaj
- kis darab császárszalonna vagy bacon, sonka (opcionális)
- 0,5 dl paradicsompüré (opcionális) vagy 1 evőkanál piros paprika
- 1-2 db krumpli
- só, bors, őrölt kömény (opcionális)
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 10 perc
Bableves elkészítés:
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd az apróra szeletelt hagymát, illetve a feldarabolt szalonnát megpirítjuk benne.
2. Amikor a hagyma üveges, a szalonna pedig kicsit megpirult, beleöntjük a konzerv vörösbabot és a megpucolt és vékonyra felszeletelt krumplit. Én ezután a konzervet még háromszor megtöltöm vízzel, amit a babra azon nyomban rá is öntök.
3. Ha felforrt a bableves és szeretném, hogy még pirosabb legyen, akkor beleönthetem a paradicsompürét vagy az őrölt pirospaprikát belefőzöm. De el is hagyható, mivel a babkonzerv is kellően piros.
4. Kb. 10 percet főzöm a bablevest, majd a végén sóval, borssal és őrölt köménnyel (ha van otthon) fűszerezem és természetesen kóstolgatom, hogy finom legyen.
KÉSZ IS VAN A BABLEVES!!! EGÉSZSÉGETEKRE! 🙂
Legutóbbi hozzászólások